3 Kasım 2004 Çarşamba

49 LOKMAYA BÖLÜNMEK İSTENEN TÜRKİYEM

Türkiye’nin , AB’ne alınmayacağının açıklanacağı tarihe yaklaştıkça sömürücülerin ve yerli uşaklarının telaşı artıyor;demeç üstüne demeç,sözcü üstüne sözcü yağıyor Avrupa’dan,Amerika’dan;akla mantığa sığsa da sığmasa da lâf yağmuru sürdürülüyor.Kafaların karışması için bütün kavramlarla vıcık vıcık oynanıyor.
Son türev,Türkiyeli;Türk yok,hiç olmadı,bundan sonra olmaması için elimizden geleni yapacağız,diyorlar.Satılmış ya da sapıtmış yerli borazanlar aynı havayı çok daha şiddetle üflüyor.
Sağ olsun,o arada iyiniyetli,iyiyürekli insanlar bu korkunç saldırıyı savuşturmak üzere çabalayıp duruyorlar;bunlardan biri değerli dostum Halûk Tarcan yine bilgi yüklü bir ileti gönderdi;diyor ki:
“Batı karşısında ezilmiş bir tür olan süperaydın denen,aslında yüzeysel bilgi sahibi kişiler,sahibinin sesi hâlinde:Anadolu halkları,Anadolu mozaiği şarkıları tutturmuşlar...Anadolu’nun dip kültürünü tanımadan,öğrenmeyi bağnaz ulusçuluk,ilkellik sayarak,Türk olmaktan utanarak;öbür ülkelerdeki mozaikleri göremeyecek kadar körleşerek;ve sürekli Batı’dan aferin bekleyerek,yalnız ülkemizi mozaik sanan,sayan bu kişilere bir mozaik örneği sunalım:sınır komşumuz Hayastan (Erministan).Budunsal(etnik) yapısı tam 20 öğeli:Azeri,Kumuk,Karaçay,Balkar,Nogay,Kazak,Ost,Tat,Talus,Kürt,Çeçen,Kabard,İngus,Adige,Abhaza,Çerkes,Dağistan,Acar,Kalmuk,Gürcü,Ermeni.
Günümüzde bir başka mozaik ülke,ABD’dir;şu kadar yüz milyonluk bir konfederasyon,büyük bir mozaik.Ama her çocuk,okulda önce:Ben Amerikanım (I am americain) demeyi öğrenir,öğretilir,ve bununla övünür.
Yeridir,hemen dikkatleri –önemle-şu noktaya çekelim:yeryüzünde mozaik kuramlarının,etni siyasetinin uygulanamayacağı biricik ülkeler Türklerin yaşadıklarıdır;Ön-Türk kültürü,bulunduğu topraklarda,dip kültür hâlinde temelde,öz’de bulunmaktadır.
...
Peter Alford Andrews,1992’de bastırdığı Türkiye’de Etnik Gruplar adlı kitabında,parçala-böl-yönet ilkesi uyarınca 47 budun uydurmuştur:l.Türkler:Sunni;2.Türkler:Alevi;3.Türkler:Sunni Yörük;4.Türkler:Alevi Yörük;5.Türkmenler:Sunni;vb. dizelge uzayıp gidiyor,sayıyı tutturabilmek için çeşitli ülkelerden göç eden Müslüman Türkler ayrı bir budun sayılıyor;yetmiyor,37.sıraya,Kars’taki 21,Ardahan’daki 25 kişi Almanlar olarak ekleniyor:Ardahan’daki 25 kişi,1975 yılında Almanya’ya işçi olarak gitmiş,dolayısıyla çift uyruğa hak kazanmış.
Bu yutturmacadan 6 yl sonra,Ali Tayyar Önder, Türkiye’nin Etnik Yapısı adlı araştırmasıyla hem Andrews’i çürütmüş,hem bambaşka siyasal sonuçlara varmıştır;AMA BATI DURURKEN,BİR TÜRK’ÜN LAFINI KİM DİNLER?İşi gücü bırakıp Ali Tayyar’ı mı okuyacaklar?”diye soruyor sevgili Tarcan.
Hayır,doğru söyleyen kimseyi okumayacaklar,okuyamazlar,beyinleri yanar.
Aslında koparılan fırtına çok açık;bugün bu boş tartışmaya hiç kapılmadan birkaç tümceyi gücünüz yettiğince haykırabiliyor musunuz ona bakın:
Avrupa Birliği’ne de,Amerikan uyduluğuna da HAYIR;
Avrasya birliğine,bütün ezilmiş,sömürülmüş,geri bıraktırılmış ülke ve uluslarla sımsıkı,yaratıcı,barışçı işbirliğine EVET.


Cumhuriyet, 3 Kasım 2004

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder